lauantai 8. huhtikuuta 2017

Oma asunto nurkan takana

Meidän asuntoasiat etenee hyvin nopeasti. Vähän itseä pelottaakin, että voiko oikeasti alle parissa kuukaudessa asuntokuumeen ilmaantumisesta olla mahdollista tehdä kaupat. Että jos me hätäiltiin ja tehtiinkin aivan typeriä päätöksiä, kyseessä on kuitenkin isot summat rahaa ja pitkäaikainen sijoitus sekä mikä tärkeintä: se oma, oikeasti oma koti, jossa pitäisi asua useampikin vuosi.

Mutta toisaalta kun löytynyt asunto tuntuu kuitenkin omalta ja siinä on melkein kaikki ne asiat, jotka pitikin. Ainoastaan neliöitä oltaisiin haluttu enemmän, mutta kun sijainti on juuri täydellinen. Halutaan asunto juuri kyseisellä sijainnilla ja alueella ei vain ole saatavilla tuon isompia kolmioita, joten minkäs teet.

Me siis ollaan tekemässä kaupat kolmiosta, joka vaatii keittiörempan, mutta muuten ei juuri mitään. Kyseessä on ensimmäisen kerroksen kerrostaloasunto, neliöitä on vajaa 70. Asunto on valoisa ja siisti, siinä on tehty aivan kaikki mahdolliset taloyhtiön remontit, viimeisimpänä uudet ikkunat. ♥ 

Ainoa, mikä mietityttää on, että eihän me maksettu liikaa. Asuntoja ei alueelta ole myyty lähiaikoina siten, että remontit olisi huomioitu hinnassa, joten on hankalaa arvioida, mitä asunnosta saa, kun sen joskus myy. Me ostetaan kämppä tietysti velattomana. Vertailu hinnoissa oli siis hankalahkoa myös siksi, että kun katsoo toteutuneiden kauppojen hintoja alueella, on tämä asunto aivan alueen toisella laidalla - ns. paremmalla laidalla, melkein keskustan puolella, mutta lasketaan kuitenkin olevan sitä syrjäisempää aluetta. Ja asuntojen hinnathan ovat tietenkin aivan erit keskustassa kuin keskustan ulkopuolella ja koska asunto on näiden rajalla, ei sen arvo voi olla mitenkään sama kuin syrjäisemmän alueen toisessa kolkassa.

Noh, toivotaan, että välittäjä ei ollut laittanut myyntiin älyttömästi ilmaa. En kuitenkaan siis malttaisi millään odottaa, että päästään kesällä vihdoin muuttamaan! Ehkä sitten ollaan askeleen lähempänä sitä vauvailuakin, ken tietää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!