sunnuntai 13. elokuuta 2017

Pitkä vuodatus ja tilannepäivitys

Mietin tässä, että olen hyvää vauhtia menossa lapsettomuuskastiin, vaikkei vielä edes lasta yritetä. Jotenkin oma kroppa ei vaan nyt toimi ja tulee kaikkea mahdollista ongelmaa, että on hyvin vaikea uskoa, että kaikki olisi kunnossa ja menisi ihan ok, sitten kun lasta aletaan oikeasti yrittää. Tuntuu, että omat pelot alkaa toteutua askel kerrallaan. Koko ajan on entistä vaikeampaa vakuutella itselleen, ettei ole järkeä murehtia etukäteen, kun ei voi yhtään tietää tulevasta ja stressaa vain turhaan.

E-pillereiden lopetuksesta on nyt 10 kk. Ensimmäiset luomumenkat tulivat 5 kk päästä lopettamisesta. Näistä alkanut kierto oli 59 päivää, kunnes tulivat siis toiset luomumenkat. No, sitten mentiin kiertopäivässä 65 ja menkkoja ei taaskaan vieläkään näkynyt. Olisin varmaan kiltisti odotellut, mutta jouduin käymään gynellä muissa asioissa.

Mulla nimittäin neljättä päivää vasemmalla alavatsassa sattui, kun käveli, kosketti tai muuten tärähteli. Ultratessa löytyi 4,5x3 cm kokoinen simplex kysta. Toinen munasarja näytti tosin normaalilta. Gyne oli aika hirveä, jo heti alussa tylysti totesi, että "onko sulla jotain akuuttia vaivaa sitten, kun taas tulit käymään, kun just puoli vuotta sitten olit". No voi perse, olen maksava asiakas, onko sillä hittoakaan väliä, kuinka usein käyn? Gyne sitten pelotteli kystan puhkeamisella, joka sattuu aivan jumalattomasti tai kiertymisellä, joka sekin sattuu jumalattomasti. Sivulauseessa mainitsi, että se voi itsekseenkin kadota. Sitä toivon. Seurata ei ilmeisesti tarvitse, koska tästä ei ollut puhetta ja luin myöhemmin netistä, että vain yli 5 cm kystia seurataan.

Noh, näillä tiedoin kotiin ja hirveä pillityskohtaus tietenkin heti, kun mies tuli kotiin. :D Nyt osaan ottaa asian jo vähän rennommin, ei sille mitään voi, enkä voi alkaa pelätä puhkeamista tai kiertymistä. Se kun voi sattua milloin vain, niin enhän mä pystyisi tekemään mitään, jos pelkäisin. Varsinkaan, kun en edes tiedä, onko se jo poistunut itsekseen jnejne.

Mutta takaisin niihin menkkoihin! Gyne hyvin arvostelevasti kysyi, että miksen ole käyttänyt minulle ekakerralla (helmikuussa) määrättyä Terolutia. Selitin sitten, että se määrättiin menkkojen käynnistykseen ja koska ne tuli itsekseen, en tiennyt, että ne voi vielä syödä pitkään kiertoon uusiksi. Gyne sitten suositteli syömään sen hetimiten, jotta saadaan kierto pyöräytettyä. Tuumasta toimeen. En tosiaan olisi halunnut enää mitään hitsin hormoneja tunkea kroppaani. Ärsyttää suunnattomasti, ettei oma kroppa voi vain toimia itse.

Kiertopäivänä 65 aloitin syömään 2 tablettia päivässä 7 päivän ajan. Vuodon piti alkaa kaksi päivää kuurin jälkeen, mutta se alkoikin jo viisi päivää aloituksesta eli kuurin aikana. Söin kuurin kuitenkin loppuun. Vuoto oli kuitenkin hyvin niukkaa ja kesti n. viikon eli nyt ollaan loppusuoralla. Nyt kai sitten ihmettelen, että laskenko kierron alkaneen alusta vai en. Kyllä kai sitten, kun vuoto kuitenkin selkeästi alkoi.

Nyt on siis kiertopäivä 9 ja odotan ihmettä tapahtuvaksi. Ehkä suuri keltarauhashormonin kerta-annos vihdoin saa kropan käyntiin ja kierrot lähtisivät lyhenemisen kautta säännöllistymään.

Lasta emme yritä, mutta mies taitaa olla vähän jo lämmennyt ajatukselle. Ainakin tuossa niukan menkkavuodon aikaan kun puuhailtiin, hän kysyi, että voiko menkkojen aikana tulla sisään asti. Siinä sitten selitin, että periaatteessa joo, mutta on siinä riski varsinkin, jos ei ole säännöllinen kierto. Mies tuumasi, että otetaanko riski ja niin me otettiin. Veikkaan kyllä, että raskautumisen mahdollisuus olisi häviävän pieni tuosta kerrasta. Pitkät kierrot ja kysta... Tuskinpa edes ovuloin tällä hetkellä.

Tässä viellä tiivistelmää:

Lokakuu 2016 Yasmin pillereiden lopetus
Maaliskuu 2017 Ensimmäiset omat menkat
Toukokuu 2017 Toiset omat menkat
Heinäkuu 2017 Kysta ja Terolut kuuri, kolmannet menkat

Kiertojen pituudet pillereiden jälkeen

149
59
69 (Terolut)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!